Aloys Bruggeman

Secretaris, Penningmeester

Aloys Bruggeman RE RA adviseert al meer dan 25 jaar de belangrijkste spelers in het Nederlandse en internationale bedrijfsleven. Hij voltooide zijn post-masterstudies aan de Universiteit van Tilburg op het gebied van accountancy. Verder studeerde hij af aan de Vrije Universiteit van Amsterdam (VU Amsterdam) aan de postmaster EDP Audit opleiding en ten slotte voltooide hij postdoctorale studies georganiseerd door het Maastricht School of Management Executive Education Program in Management in samenwerking met de Maastricht Leadership Academy.
Hij heeft daarom zowel IT- als financiële kennis en werkte bij adviesbureaus als KPMG, PWC, IBM en APG. In deze laatste positie controleerde hij de wereldwijde beleggingen van meer dan EUR 400 miljard en de daarmee verbonden cybersecurity aspecten.

In zijn carrière was hij verantwoordelijk voor vele nationale en internationale projecten, waaronder in Duitsland, Ghana, Polen en de Verenigde Staten.
Aloys is verbonden aan de Universiteit van Tilburg en Zuyd University, waar hij college administratieve organisatie geeft aan post master studenten accountancy. Daarnaast geeft Aloys ook lessen, trainingen en lezingen voor verschillende overheidsorganisaties en commerciële bedrijven, zoals: Hogeschool van Amsterdam, IBM etc.

Aloys werd geboren in Heerlen, in het zuiden van Nederland, Limburg. Zijn beide ouders waren getuige van de terreur van de Tweede Wereldoorlog, zijn vader in Limburg en zijn moeder in Indonesië. Beide ouders zijn oorlogsinvalide en daardoor blijvend getekend. Hierdoor was de oorlog ook bijna dagelijks aanwezig in het dagelijks leven. Hij wist daarom al vanaf zijn vroege jeugd hoe belangrijk persoonlijke vrijheid is en hoe verwoestend een totalitair systeem kan zijn. Als gevolg hiervan ontwikkelde hij een diepe interesse in het communistische regime, onder andere door het lezen van boeken over het onderwerp. Aan het eind van de jaren ’70 / begin jaren 80 hadden mensen in Nederland een gematigde houding ten opzichte van het Sovjet regime. Veel waren dan ook tegen het plaatsen van Amerikaanse middellange gewapende wapens als reactie op de plaatsing van de Russische SS20 rakketen. Aloys was uit angst voor het totalitaire regime juist pro Amerikaanse kernwapens en werd lid van een anti-communistische organisatie . Hij wist dat het communisme net zo gevaarlijk is als het nationaal-socialisme en dat het geen plaats heeft in een vrij Europa.

Publieke functies bezet door Aloys Bruggeman:

  • Lid van het hoofdbestuur van Vastgoed Belang Nederland en voorzitten van de afdeling Zuid-Nederland
  • Lid van de nationale organisatie NOREA
  • Lid van de VVD-partij, lid van de fractie Heerlen en commissie leefomgeving
  • Lid van het beleid- en strategieprogramma van de VVD-partij voor Limburgse verkiezingen