Beata Bruggeman-Sekowska

Voorzitter

Beata Bruggeman-Sękowska is bekroond met de prijs “Voor verdiensten voor Polen en Poolse mensen wereldwijd” van de Poolse publieke televisie, TVP Polonia. Ze is ook de laureaat van de prijs van de maarschalk van de Senaat van de Republiek Polen voor journalisten.

Ze is een internationale Midden-en-Oost Europa-professional, oprichter van het Midden- en Oost-Europa Centrum, mediacommentator, auteur van zeven boeken, publicaties over Midden- en Oost-Europa en een bevoegd universitair docent.

In 2024 ontving Beata Bruggeman-Sękowska de hoge Armeense medaille voor 30 jaar Armeens-Nederlandse diplomatieke betrekkingen van de Armeense regering.

Haar jeugd heeft ze doorgebracht in Polen, waar zij is geboren, maar zij heeft ook Armeens bloed en wortels in Lviv, dat nu deel uitmaakt van de Oekraïne. Zij groeide op in de communistische tijd en kreeg propagandalessen op school. Thuis leerden haar ouders haar hoe de wereld werkelijk in elkaar zat. Zij was nieuwsgierig en wilde weten waarom totalitaire systemen bestaan. Vanaf die tijd is ze gefascineerd door interculturele communicatie, Midden-en Oost Europa, politiek, taal, cultuur en psychologie wat haar een gevoel van vrijheid gaf.

Vanwege haar diepe interesse in mensen en communicatie tussen mensen, heeft ze Engelse en Amerikaanse Studies aan de Universiteit van Warschau gekozen. Zij studeerde daar onder andere cultuur, literatuur, geschiedenis, massacultuur, etniciteitskwesties, politieke kwesties, genderstudies, filosofie en psychologie. Na haar mastertitel volgde zij ook post-master studies Journalistiek aan de L’Ecole Superiere de Journalisme in Lille en de Universiteit van Warschau met medewerking van het College van Europa. Zij behaalde het Diplôme en Journalisme Européen.