“Herinnering, overgang en mensenrechten: getuigenissen vanuit Albanië”

Het Europees Instituut over de Communistische Onderdrukking (EIOCO) organiseert samen met de Albanese ambassade in Den Haag, het Nationaal Museum van de geheime dienst in Tirana (bekend als “House of Leaves”), de Universiteit Leiden, het Centrum voor Midden-en Oost-Europa Communications-Unlimited.nl en Nederlands-Albanese stichting een unieke bijeenkomst: “Herinnering, overgang en mensenrechten: getuigenissen vanuit Albanië”. Deze bijeenkomst wordt op vrijdag 3 april a.s. gehouden op De Campus Den Haag van de Universiteit Leiden.

 

Het mensenrechtenmuseum is ontzettend belangrijk om met het politieke trauma om te kunnen gaan. Albanië heeft dat bereikt in het Nationaal Museum “House of Leaves”, dat de Museum Prijs 2020 van de Raad van Europa heeft gekregen. Zijn directeur komt over uit Tirana om met ons te spreken over het project om herinnering aan de misdrijven van de geheime dienst levend te houden. Twee getuigen, een schrijver en een artiest zullen hun persoonlijke verhalen over het totalitaire verleden in Albanië met ons delen. Wij nodigen u graag uit met ons mee te doen aan een gesprek over politiek trauma, herinnering en transformatie.

 

Programma:

 

Ook beschikbaar via de link: Programme for invitation 3 April 2020 _Living Stories from Albania

 

U kunt zich registreren via deze link: https://fd7.formdesk.com/universiteitleiden/copy_of_Seminar_and_Film_Screening_200318?fbclid=IwAR39xznNsyUMaG2wHS2suALAk_uFTgaG4u43b60f1jFhxLZ2i6ssTbBAeMk

 

Als door ontwikkelingen rond he corona-virus het evenement moet worden geannuleerd, worden de gasten zo snel mogelijk geïnformeerd.